Husrum.dk - Et nyt udtryk til et frivilligdrevet fællesskab, der bekæmper ensomhed

HUSRUM er et fællesskab i Aarhus under organisationen Jysk børneforsorg/Fredehjem. HUSRUM er drevet af frivillige, som afholder arrangementer og samtalegrupper for unge. Det kan være unge, der oplever ensomhed, eller som blot ønsker at finde nye venner og bekendte. I forbindelse med en omlægning af HUSRUM til nu at omfatte hele landet (HUSRUM Danmark), ønskede Jysk børneforsorg/Fredehjem en ny visuel identitet og hjemmeside.

Kunden ønskede en let overskuelig hjemmeside, hvor den besøgende kunne læse mere om deres tre tilbud: Fællesskaber, venskabsordninger og samtalegrupper. Når man kommer ind på hjemmesiden, ser man med det samme HUSRUMs vigtige budskab, “Sammen bryder vi ensomheden”, og dernæst de tre elementer, HUSRUM består af.

Hjemmesiden bruger forholdsvis rolige, men stadig imødekommende farver. HUSRUMs univers har fået bestået af en gennemgående grøn farve, hvilket er blevet erstattet af en mere afdæmpet blågrøn farve, som er gennemgående på hjemmesiden. Det er for at skabe ro og fleksibitet ift. at HUSRUMs identitet afspejler flere tilbud rundt om i landet.

Nyt logo, der symboliserer et åbent, varmt fællesskab

HUSRUMs nye logo er lavet med udgangspunkt i et mere enkelt og genkendeligt design, samtidig med at bibeholde den legende streg.

Den simple streg gør logoet nemmere at aflæse inden for få sekunder. Kombinationen af huset og hjertet viser den hjertevarme og det fællesskab, som HUSRUM besidder. Huset er afrundet en smule for at give bløde kanter, men stadig ikke for meget, så huset stadig kan genkendes.

Logoet i forskellige farver

Logoet kan bruges i disse fire farver. Den blågrønne farve øverst til venstre er mere rolig sammenlignet med den grønne farve i det gamle logo, hvilket som tidligere nævnt gør logoet mere fleksibelt at bruge i forskellige sammenhænge.

Den rødlige farve kan bruges til at skabe mere blikfang i de situationer, hvor der er brug for det.

“Da vi havde behov for at udvikle et helt nyt visuel udtryk for vores frivillige fællesskab HUSRUM (www.husrum.dk) var det oplagte valg at samarbejde med Teresa og Grafisk Pondus om opgaven.

Vi følte os trygge i hele processen med at skabe nyt logo og opbygge en helt ny hjemmeside, der skal rumme bredden i vores tilbud. Teresa havde helt styr på alt det tekniske, så det skulle vi ikke bruge tid på. Derudover har Teresa en æstetisk sans, som skaber lige det udtryk, vi havde håbet på.

Landssekretær i Jysk børneforsorg/Fredehjem og Leder i HUSRUM Danmark
Marie Nyegaard

Relaterede cases

Har du brug for en hjemmeside?

Læs mere om hvad du får, når du køber en hjemmeside af Grafisk Pondus.